Mese a gyerekeknek a gerincről

Van egy olyan kínai mondás a betegségekre, hogy: “Aki akkor megy az orvoshoz amikor beteg, az olyan mintha akkor kezdenénk kutat ásni amikor szomjasak vagyunk.”

A mi filozófiánk is közelít a Hagyományos Kínai orvoslás eszmeiségéhez, hogy jobb megelőzni a bajt, mint a betegségek megjelenése után kezeltetni magunkat. A legjobb az, ha tudatosan éljük az életünket. A legjobb terep erre, ha már gyerekkorban rászoktatjuk a csemetéinket, hogy értékeljék az egészségüket, értsék a szervezetük működését, vigyázzanak az egészségükre, éljenek helyes életmódot, mozogjanak illetve sportoljanak sokat, figyeljenek oda a helyes táplálkozásra, vízfogyasztásra és természetesen nem utolsó sorban a gerincük védelmére. Mert bizony ám, már serdülő kortól kezdődően romolhat a gerincoszlop egészsége és jöhetnek létre a különböző degeneratív elváltozások korai szakaszai.

Szerencsére egyre többen vagyunk ebben a táborban akik próbáljuk a figyelmet felkelteni az igazán fontos dolgokra. Egy kedves gyógymasszőr Mészáros Fanni is tudatosságra próbálja felhívni a figyelmet a https://csobogat.hu oldalon a helyes értékrendekre.

Kedves kis történetbe ágyazta a gerincoszlop legfontosabb tulajdonságait és nemcsak gyereknek hanem szülőnek, tanítónak is egyaránt hasznos lehet.

A kedves történeteket pályázatokon résztvevő gyermekek rajzai díszítik és nemsokára a “Gerinces meséhez” is megérkeznek a színes eleven gyermekrajzok.

A rajzolás alkalmával a gyerekek fejlesztik a finom motoros készségeket és természetesen a kreatív képzelő erejüket is ami a felnőtt korban a problémamegoldó képességeik javulását idézi elő.

Este fürdés után, lefekvéskor vegyük elő ezt a kis könnyed mesét és olvasás közben hagyjuk a gyermekünknek, hogy tapogassa is végig a hátunkat, hogy hol, melyik helyen milyen csont, izom illetve ízület található. Vidám kis móka lehet ez a családnak ami nem kis mértékben erősíti a köteléket, az együvé tartózást, a családon belüli szeretetet.

A mese az alábbi linkről letölthető, kinyomtatható és tetszés szerint többször is elővehető:

https://csobogat.hu/2019/03/17/3-a-gerincunk/