BEMER Terápia: Egészségjavítás mesterfokon

bemer terápia

Keringési rendszerünk felel vér illetve a benne lévő tápanyagok és oxigén szállításáért, eljuttatásáért minden szervhez, szövethez és sejthez. A megfelelő  mikrokeringés nélkülözhetetlen az egészséges, illetve fájdalom- és stresszmentes hétköznapokhoz.

Az ember érrendszere a következő ér típusokra osztható:

  • Artériák (ütő-, verő-, osztóerek). A szív felől szállítják az oxigéndús vért a szervezetben. Érfaluk vastag, alakjuk kerek és szabályos.
  • Vénák (vivő-, vissz-, gyűjtőerek). Rugalmasak és tágulékonyak, falai vékonyabbak. A szív irányába mozgatják a vért, a szervek irányából. A szén-dioxidban dús vér a tüdő gázcseréje által újra oxigénnel telített lesz.
  • Hajszálerek. A kapillárisok falai között gázcsere történik, és a szén-dioxidban bővelkedő vér a vénákon keresztül a szív felé jut. A hajszálerek, mikroerek vagy kapillárisok teremtik meg az összeköttetést az artériák és vénák között.
  • Nyirokerek. Érfalszerkezete leginkább a vénákéra hasonlít. Elvezetik a szövetek közötti folyadékot, és megszűrik a nyirokszervekben lévő nyirkot.

Hogyan segíti a Bemer terápia a mikrokeringést, és milyen betegségek esetén érdemes alkalmazni? Ismerje meg alábbi írásunkból, és gondoskodjon Ön is egészségéről!

Az ember mikrokeringése

Milyen erek alkotják a mikrokeringést?

  • Kontinuus erek: Kis molekulákat szállító erek. Megtalálhatók a bőrben, az izom- és zsírszövetben, továbbá az idegszövetben is.
  • Szinuszoid (diszkontinuus) erek: Kisebb pórusokkal rendelkeznek. A bélrendszerben, a vesében és az endokrin mirigyekben segítik az oxigén- és tápanyagellátást.
  • Fenesztrált erek: Nagyobb, nyitott pórusok engedik át a vérsejteket. Nyirokcsomóban, lépben és csontvelőben találhatók. Ezek az erek biztosítják a legbőbb vérkeringést a hajszálerekben.

Milyen feladatokat lát el a mikrokeringés?

A mikrocirkuláció feladata a vér és a szövetek közötti anyagcsere biztosítása. Ugyanis a sejteknek kellő mennyiségű oxigénre és tápanyagra van szükségük az egészséges működéshez. A jó közérzethez és a megfelelő teljesítőképeséghez elengedhetetlen az egészséges mikrokeringés.

Milyen hatások, életmódbeli hibák, tényezők veszélyeztetik a mikrokeringést?

  • Mozgásszegény életmód
  • Egészségtelen étkezés
  • Magas vérnyomás
  • Alvászavarok
  • Alkoholfogyasztás
  • Dohányzás
  • Stressz

Milyen problémák származhatnak belőle, ha nem kielégítő a mikrokeringés?

  • Csökken a mindennapi teljesítmény
  • Nő a szívinfarktus és stroke esélye
  • Romlik a közérzet
  • Gyengül az immunrendszer

Milyen tipikus mikrokeringési betegségek, bántalmak vannak?

Gyengül a védekezőrendszer

Az immunrendszer gyengülése fáradékonyságot és gyakoribb megbetegedéseket okozhat. Ha a hajszálerek elzáródnak, romlik a mikrokeringés, és a szervezetet hetekig térdre kényszeríthetik a kártékony baktériumok és vírusok.

Súlyosbodik a cukorbetegség (diabétesz mellitusz) vagy annak kockázata

A cukoranyagcsere zavar miatt megnövekedett vércukorszint következtében roncsolódnak a hajszálerek. Ez növeli a szívinfarktus és a szélütés kockázatát, de súlyos szövődményeket (látásvesztés, végtag amputáció) is okozhat.

Lassan gyógyulnak a sebnek

Ha a mikroerek nem kapnak elegendő oxigént és tápanyagot, nincs miből építkezniük. Emiatt akár hónapokkal többet kell várni egy-egy seb teljes gyógyulására, kialakulnak és nem múlnak a fekélyek.

A Bemer kezelés története

A világszabadalommal rendelkező Bemer kezelést a Berlini Egyetem elismert professzora, Dr. Med. Rainer Klopp fedezte fel. Kutatásai során megállapította, hogy mágneses terápiával javul a sejtek vér- és oxigénellátása.

A mikrokeringést javító kezelés 1998 óta mindenki számára elérhető, aki szeretné megőrizni egészségét. A mellékhatásoktól mentes gyógyító eljárás enyhíti a hátfájdalmakat és mozgásszervi panaszokat, emellett javítja a közérzetet. Hatékonyságának köszönhetően a terápia hamar népszerű fogalom lett a preventív orvoslásban.

Artéria-elzáródásos megbetegedésekre, akut és krónikus fájdalmak ellen, túlzott fáradékonyság és derékproblémák leküzdéséhez a Bemer mágnesterápia egyaránt praktikus és pénztárcabarát választás. A rengeteg kémiai anyagot tartalmazó gyógyszerek szedésével szemben itt nem lassul a véráramlás. Így Önnek az egészsége terén egyáltalán nem szükséges kompromisszumot kötnie.

Ez az egyetlen mágnesterápiás kezelés, amely klinikailag igazoltan javítja az egészségügyi állapotot. Kimutatták, hogy a terápia alkalmazása enyhíti a gerincfájdalmakat és elősegíti a sérülések gyógyulását.

Milyen igazolt eredményei vannak a Bemer kezelésnek?

  • 21%-kal tágabb mikroerek
  • 29%-kal hatékonyabb véreloszlás a hajszálerekben
  • 27%-kal gyorsabb ritmikus váltakozás a mikrokeringésben
  • 29%-kal több oxigén-kinyerés
  • 31%-kal felpezsdített vénás elfolyás

Miben segíthet Önnek a Bemer mágnesterápiás kezelés?

A Bemer érterápia a mágneses tér segítségével stimulálja a mikrocirkulációt, amelynek köszönhetően növekszik a sejtek teljesítőképessége. A berlini mikrocirkulációs kezelésként is ismert terápiával hamarabb kiürülnek szervezetünkből a salakanyagok, emellett a máj és a vese mikrokeringése is javul.

Hogyan zajlik a Bemer kezelés?

A fájdalommentes és fizikai hatóanyagok nélküli kezelés során Ön egy kényelmes és puha BEMER készülékre fekszik, amely elektromágneses mezőkből áll.  Terápia közben enyhe, kellemes rezgés érezhető, ami a mikrokeringés stimulációjának köszönhető. A személyre szabott kezelés után mindig frissen, nyugodtan és felpezsdült közérzettel folytathatja napját.

Bemer kezelés során a pulzáló mágneses erőtér hatására felgyorsul a szervezet anyagcseréje. Mivel a testünk kb. 75%-a víz, ezért a benne található ionoknak olyan csatornák nyílnak, amelyek ismét kellő gyorsasággal szállítják a tápanyagokat az éhes sejtek számára.

A terápia jótékony hatásai

Csökkenti a stresszt és a fáradtságot

Tény, hogy a magánéleti vagy munkahelyi stressz időnként súlyos terhet rakhat a vállunkra. A mindennapos, túlzott erőfeszítés akár 2-3 hét alatt kimerítheti a szervezetet.

Ha időnként nem töltődünk fel fizikailag és mentálisan, akkor a frusztráló figyelemzavar mellett a fájdalmas idegbecsípődések és a súlyosabb betegségek is megkeseríthetik az életünket. Azonban a Bemer terápia titka éppen abban rejlik, hogy a mágneses kezelés egyúttal relaxációs, pihentető programként is tökéletesen működik.

Amíg Ön nyugodtan, ellazulva pihen, addig a Bemer eszköz gondoskodik a mikrokeringés egészséges felpezsdítéséről. A relaxációs szempontból is elsőrangú terápia után fizikailag és szellemileg is felfrissülhet, hogy a holnap már szorongás- és fájdalommentes legyen.

Erősíti az immunrendszert

Az immunrendszer szervezetünk fontos védelmi vonala a bakteriális fertőzésekkel és vírusos megbetegedésekkel szemben. Vitamindús táplálkozással, heti 3-4 óra mozgással és kb. napi 8 óra pihentető alvással megfelelő hatékonysággal látja el védelmi feladatait.

Bemer terápiával viszont valódi erődként funkcionál. A fizikai érterápiának köszönhetően az immunrendszer az erőforrásait a kártékony vírusok és baktériumok elleni harcra fordíthatja. Mivel a kezelés stressz- és görcsoldó hatású, ezért leveszi a terhet az immunrendszerről. Így végre nem a fáradtságérzet leküzdésével és a feszültség kezelésével kell foglalkoznia.

Gyorsítja a vazomóciót

Vazomóciónak a legkisebb véredényekben történő, lüktető mozgást nevezzük, amely elosztja a vért a mikrokeringésben. A prekapilláris záróizomgyűrűk ütemes mozgása kellő mennyiségű vérrel látja el a hajszálereket. Kezelés hatására gyorsabban, intenzívebb lüktetéssel mozognak a legkisebb véredények. Növekszik a fizikai és szellemi teljesítmény, ami új lendületet visz az elfásult hétköznapokba. Felgyorsulnak a gyógyulási folyamatok is, és a szervezet ismét a minél korábbi felépülésre fordítja az erejét.

A serkent vazomóció annak köszönhető, hogy terápia közben:

  • Növekszik a szövetek oxigénellátása
  • Megnyílnak az elzáródott hajszálerek
  • Gyorsabban szállítják a vörösvérsejtek az oxigént
  • Tágulnak a mikroerek, és jelentősen javul a vérellátás.

Milyen problémák esetén alkalmazható a Bemer kezelés?

  • Hátfájdalom. Gerinc- és derékproblémák fennállásakor a terápia serkenti a helyi vérellátást, így az elfáradt, megterhelt izmok hamarabb regenerálódnak. Irodai munkát végzők számára különösen ajánlott a hátpanaszok megelőzéséhez.
  • Alvászavar. Ha éjszaka sokszor álmatlanul forgolódik, azt a stressz és a fájdalom is okozhatja. Bemer terápiával viszont egyszerre kap egy gyógyító, de tökéletes relaxációs programot, hogy minden reggel kipihenten ébredjen.
  • Fejfájás. Megfelelő oxigénellátás és hidratáció nélkül hasogató, nyilalló vagy szúró fejfájás is felléphet. Az erek tágulásával és az anyagcsere felgyorsításával azonban megelőzhető a fejfájás.
  • Keringési zavarok. A zavart mikrokeringést elektromágneses terápiával kényelmesen, a legkisebb fájdalom nélkül javíthatja. A hajszálerek tágulékonyabbá válnak, hogy tökéletesen elláthassák logisztikai feladataikat, és megszűnjenek a vérkeringési zavarok.
  • Egyensúlyzavar. Az egyensúly elvesztését a kimerült izmok és ízületek is okozhatják. A kezelés egyaránt segíti az izmok vérellátását és az ízületek gyors regenerálódását.
  • Anyagcsere problémák. Az egészséges életmód és a sportolás mellett célszerű a Bemert választani. Így az anyagcsere tovább serkenthető, és jelentősen javulhat az emésztés és az általános közérzet.

Milyen ellenjavallatai vannak a Bemer kezelésnek?

  • Szívelégtelenség
  • Pacemaker
  • Láz, hőemelkedés
  • Vese- és májbetegségek
  • Csontvelőgyulladás
  • Rosszindulatú daganatos megbetegedések
  • Bármilyen fennálló vérzés

Az egészsége Önön múlik!

A gördülékeny mikrokeringés tehát rendkívül fontos szerepet játszik az egészségünk megőrzésében. A megfelelő vérellátás nagymértékben hozzájárul a kiegyensúlyozott és fájdalommentes mindennapokhoz, hiszen a mikroerek csakis akadálymentes útvonalakon képesek az oxigént és a tápanyagokat a kívánt helyre szállítani.

Milyen kezelések segíthetnek a Bemer terápia mellett?

  • GerincFix dekompressziós ágy. Kényelmes ágyra fekve a kívánt erővel, orvosi felügyelettel történik a kezelés. A dekompressziós kezelés lényege a gerinc menti izmok nyújtása, amely tehermentesíti a porckorongokat.
  • Gépi mélymasszázs.  Ez szintén hatékony választás azoknak, akik végleg le szeretnék küzdeni a hátfájdalmakat.
  • Székes hát- és gerincmasszázs.

Fordítson kiemelt figyelmet Ön is egészségére, és legyen minden nap kiegyensúlyozott! Vegye fel a kapcsolatot a GerincFix szakembereivel és szabaduljon meg a fájdalomtól, mozgásszervi panaszaitól!