Hátmasszázs: A gerinc egészségének javítására

Hátmasszázs segítségével enyhítheted a hátfájdalmat és javíthatod a gerinc egészségét. Ismerd meg, hogyan tehetsz a gerincedért!

Gyógymasszázs a gerincproblémák ellen

Ismerd meg, hogyan segíthet a gyógymasszázs enyhíteni a gerincproblémákat, hátfájást és javítani a testtartást

Atlasz csigolya masszázs: A feszült izmok lazítása

Az atlasz csigolya masszázs enyhíti a nyaki fájdalmat és feszült izmokat. Fedezd fel előnyeit és az ajánlásokat a kezeléshez.

Gerincsérv – Így előzzük meg a kialakulását!

A GerincFix cikkéből kiderül, mitől és hogyan alakul ki a gerincsérv, illetve az is, milyen módszerekkel óvhatjuk meg a porckorongokat.

BEMER Terápia: Egészségjavítás mesterfokon

Érelzáródásos megbetegedésekre, akut és krónikus fájdalmak ellen, fáradékonyság, derékproblémák leküzdéséhez is kiváló a Bemer mágnesterápia.

Mindent a manuálterápiáról

A manuálterápia egy gyógytornászok által végzett módszer, mely számos mozgásszervi panaszra nyújt megoldást, kiváló fájdalomkezelő lehetőség.

A hátfájás leggyakoribb kiváltó okai és megelőzésük

A hátfájás egy nagyon általános fogalom, több terület és rengeteg ok húzódhat meg a háttérben. Cikkünkből mindent megtudhat róla és kezeléséről!

Masszázs fajták: ezek jók gerincproblémák ellen

Cikkünk segít, hogy mindent megtudjon a masszázs fajtákról, és, hogy mivel szüntetheti meg gerincbántalmait.

Gerincnyújtás: Ilyen problémákban segíthet

A gerincnyújtás sok, főként a megváltozott életmód miatt kialakult, gerincprobléma esetén gyógyír lehet. Cikkünk segít a fájdalom csökkentésében!

Kineziológia: Milyen problémákra nyújt megoldást?

Cikkünk segít, hogy mindent megtudjon a kineziológiáról és, hogy milyen esetekben nyújthat megoldást!

Copeman hernia

A Copeman hernia a keresztcsont tájékán jól tapintható babnyi vagy nagyobb mogyorónyi fájdalmas csomók amelyek  a fascia lumbodorsalison tapinthatóak és az izomfascia alatti zsírszövet okozza. A csomók lényegében a zsírszövet sérve ami kidudorodik az elgyengült bőnyén keresztül. A szalagok közé beszorult kötőszövet időközönként be is gyullad. Szabad szemmel jellemzően nem láthatóak, de újakkal könnyen kitapinthatóak […]

Kineziológiai tapasz

Mi a kineziológiai tapasz. Mire jó? Mit tartalmaz? Mi a jótékony hatása helyes használat esetén. Mit okoz a rossz felhelyezés. Javallatok és ellenjavallatok.

Mélymasszázs

Most már gépi mélymasszázs egészíti ki a masszőrők munkáját mely nagy segítség lehet az izomfájdalmak csökkentésében, izomerő növelésében, a felszaporodott tejsav gyorsabb elszállításában, izomtónus normalizálásában, izmok melegítésében, a fokozott oxigénizációban, a sejtszintű anyagcserefolyamatok fokozásában….

Karácsonyi akciónk

December 31-ig a legkedveltebb kezelésünket a GerincFix Exclusive 50-et plusz 10 perc ajándék masszázs kezeléssel toldjuk meg, tehát változatlan kedvező áron 60 percnyi kezelést vehet igénybe.

Kérdések és válaszok a szakmai kompetenciáról

Mostanában sok kérdés érkezik felénk levélben és személyesen is, hogy milyen betegségeket gyógyítunk? Ebben a cikkben szeretnénk egy kicsit a dolgokat a helyükre rakni és legfőképpen tisztázni, hogy kinek mi is a feladata, de leginkább mi a szakmai kompetenciája.

SZÉP kártya elfogadóhely lettünk

Örömmel tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy Szép kártya elfogadóhely lettünk. A masszázs kezeléseink a Szép kártya „Szabadidő” alszámlából számolhatók el. A kártya további lehetséges felhasználásaihoz is adunk egy kis segítséget.

GerincFix pont nyílt a Star Fitness edzőteremben

Örömmel tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy Szép kártya elfogadóhely lettünk. A masszázs kezeléseink a Szép kártya „Szabadidő” alszámlából számolhatók el. A kártya további lehetséges felhasználásaihoz is adunk egy kis segítséget.

Gerinc világnapja

Minden év október 16-án kerül megrendezésre a Gerinc Világnapja, amelynek középpontjában a gerinccel illetve a hátfájással kapcsolatos kérdések tudatosítása áll. A megrendezésre kerülő Gerinc Világnapja sok tekintetben rámutat a gerinc általános egészségének, állapotának fontosságára.

A porckorong korai elváltozásai

A porckorong bántalmak (discopathia) az alfája-omegája nagyon sok gerinc degeneratív betegségnek. Egy sor komolyabb gerincet érintő betegség onnan indul ki, hogy a csigolyaközti porckorongok a sok mikrotrauma, összenyomás (compressio) hatására elkezdenek ellaposodni. Azáltal, hogy ellaposodik a porckorong megváltozik a gerincoszlop szerkezete. 

A porckorong sérvről egyszerűen, érthetően

Egy kép többet mond ezer szónál. Egy rövid videón megnézhetjük leegyszerűsítve hogyan is alakul ki a gerincsérv a porckorongot ért számtalan mikrotrauma során.

GerincFix Stúdió a patinás Ferenc téren

A Ferenc tér Budapest IX. kerületében, még pontosabban a Középső-Ferencvárosban található. Határoló utcái a Berzenczey utca, Bokréta utca, Tompa utca és Balázs Béla utca. A Ferencváros története több száz évre nyúlik vissza. Ha az előd településeket is figyelembe vesszük, már a 12-13. században is lakott volt a Belső-Ferencváros területe. Nevét 1792-ben kapta, ezt tekintjük Ferencváros születésnek.

Az eper pozitív élettani hatásai az emberi szervezetre

Ilyenkor tavasz tájékán érik be az egyik kedvenc gyümölcsünk, az eper. Az eper nemcsak gyerekek és felnőttek kedvenc aromás, lédús gyümölcse, hanem egy sor talán kevésbé ismert egészségvédő tulajdonsága is van, beleértve a mozgató passzív és aktív szervrendszerünket.

Fibromyalgia

A rendszeresen beiktatott teljes testes masszázs kezelések valamint a BEMER mágneses terápiák segíthetnek elkerülni a fibromyalgia tünetcsoportba tartozó fájdalmakat. Nagyon nehéz felismerni a fibromyalgiát, de segítünk adni egy pár támpontot ami mentén már el lehet indulni.

De nehéz az iskolatáska

Egy bostoni gyerekkórház úgy véli, hogy minden gyerek ellentartással kompenzálja a túl nehéz iskolatáskát oly módon, hogy előrehajol és a nyakát felfele szegi. Ez a testtartás degenerációkat hoz létre a gerincoszlopban és az érintett idegrendszerben is…

A gerinc görbületeinek fejlődése

A fiziológiailag egészséges gerincoszlop kialakulásáért igen nagy mértékben felelősek mi szülők is. Nézzük meg, hogy mi szülők mit is tehetünk illetve mit ne tegyünk meg a gyerekünk korai fejlődési szakaszában a gerincoszlop épségének megóvása érdekében …

Sportolóknak is segít

A sportolók a jobb teljesítmény elérése érdekében fejlesztik a gyorsaságot az állóképességet és az erőt. Egy megfelelően megtervezett és véghezvitt edzésterv esetében nem szoktak sérülések létrejönni. Az élet viszont azt mutatja, hogy bizony a profin megtervezett edzéstervek alatt is jönnek létre elváltozások a szervezetben.

A vízfogyasztás fontossága

Nem tudjuk mi sem elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a folyamatos és bőséges tiszta víz fogyasztása. A szervezetünk kb. 2/3-a víz amiből kb. 1/3 rész sejten kívüli és 2/3 rész sejten belüli vízből tevődik össze. 

Hátfájás, mint a világméretű testi panaszok fő oka

Majdnem mindenki szenved életében legalább egyszer hátfájásban. Egy majdnem 50 országot felölelő kutatás eredményeként minden tizedik embernek szinte naponta kell foglalkoznia a hátfájásával. 1990 és 2017 között a hátfájásban szenvedő emberek száma jelentősen megnövekedett a világban.

British journal

A „British Journal of Sports Medicine”  brit magazinban jelent meg egy tanulmány egy 40 éves nő páciensről akinek viszonylag rövid idő alatt alakult ki sérvesedése a lumbális (ágyéki) szakaszon. Erős fájdalmai voltak a bal lábában és még a járás is gondot okozott neki…

A lakosság 40% -ának fáj a háta

A hátfájás a lakosság körében sajnos már gyerekkortól valamilyen mértékben végigkísér. A legtöbb esetben a nem megfelelő életmódunk ad lehetőséget a különböző eredetű hátfájdalmak kialakulására. A gerincoszlopunk már tinédzser korunktól kezdve különböző mértékben lassan kezd romlani.