Copeman hernia

A Copeman hernia a keresztcsont tájékán jól tapintható babnyi vagy nagyobb mogyorónyi fájdalmas csomók amelyek  a fascia lumbodorsalison tapinthatóak és az izomfascia alatti zsírszövet okozza. A csomók lényegében a zsírszövet sérve ami kidudorodik az elgyengült bőnyén keresztül. A szalagok közé beszorult kötőszövet időközönként be is gyullad. Szabad szemmel jellemzően nem láthatóak, de újakkal könnyen kitapinthatóak […]

A porckorong korai elváltozásai

A porckorong bántalmak (discopathia) az alfája-omegája nagyon sok gerinc degeneratív betegségnek. Egy sor komolyabb gerincet érintő betegség onnan indul ki, hogy a csigolyaközti porckorongok a sok mikrotrauma, összenyomás (compressio) hatására elkezdenek ellaposodni. Azáltal, hogy ellaposodik a porckorong megváltozik a gerincoszlop szerkezete. 

A porckorong sérvről egyszerűen, érthetően

Egy kép többet mond ezer szónál. Egy rövid videón megnézhetjük leegyszerűsítve hogyan is alakul ki a gerincsérv a porckorongot ért számtalan mikrotrauma során.

Fibromyalgia

A rendszeresen beiktatott teljes testes masszázs kezelések valamint a BEMER mágneses terápiák segíthetnek elkerülni a fibromyalgia tünetcsoportba tartozó fájdalmakat. Nagyon nehéz felismerni a fibromyalgiát, de segítünk adni egy pár támpontot ami mentén már el lehet indulni.

Hátfájás, mint a világméretű testi panaszok fő oka

Majdnem mindenki szenved életében legalább egyszer hátfájásban. Egy majdnem 50 országot felölelő kutatás eredményeként minden tizedik embernek szinte naponta kell foglalkoznia a hátfájásával. 1990 és 2017 között a hátfájásban szenvedő emberek száma jelentősen megnövekedett a világban.