Gerincfix® dekompressziós ágy

Most nézzük a Gerincfix® dekompressziós ágy jellemzőit. A Gerincfix® dekompressziós ágy lényegében egy reformer hiszen visszatértünk a hippokratészi alapokhoz de úgy, hogy megtartottuk a súlyfürdő és Moll Károly precizitását illetve kiiktattuk mindazt a sok kellemetlenséget amit az antigravitációs padok hordoznak. Nincs szédülés, nincs fejfájás és bokafájdalom hiszen kényelmesen vízszintesen fekszik a kezelt személy. Azért lett a Gerincfix® dekompressziós ágy kifejlesztve, hogy a mai nem túl helyes “rohanó” világunkban mindazok a személyek is tudják kezelni a gerincoszlopukat vagy a nagyízületeiket akiknek nincs annyi idejük, hogy bemenjenek egy gyógyfürdőbe 4-5 órára utazással együtt alkalmanként. Valamint nem rejtett szándékunk az, hogy főleg megelőzésre már gyerekkortól legyen rendszeresen használva ez az eljárás ahogy lényegében dr. Moll Károly is elképzelte a súlyfürdő kezeléseket. A Gerincfix® dekompressziós ágy sem lesz alkalmas arra, hogy a súlyos porckorong kiboltosulásokat vagy a gerincsérveket megszüntesse, de idejében elkezdett kúrák esetében jelentős javulás érhető el illetve meg lehet előzni a későbbiekben kialakulandó porckorong elváltozásokat (degenerációkat) megfelelő testmozgásokkal, izomkarbantartásokkal, masszázzsal és természetesen életmód változtatással egybekötve. A Gerincfix® dekompressziós ágy egy remek eszköz arra, hogy a lehető legkényelmesebben, relaxáltan, ruhában eltöltsön valaki 20-3o percet vagy az exkluzív kezeléssel akár 1,5 órát ahol már speciális hát, comb, csípő (lumbogluteális) masszázst kap a kezelés előtt.

kutya nyujtozkodas.jpg (165 KB)

A többi trakciós kezeléshez képest elhanyagolhatóak a hátrányok, ráadásul nem igazán trakciós kezelésnek hívjuk hanem dekompressziós (porckorongokról nyomást levevő)  kezelésnek mert itt nem állandó folyamatos húzással hanem pulzáló, húzást megszakító (pihentető) váltakozó, időszakos (intermittáló) mozgással történik a kezelés ami sokkal kíméletesebben csökkenti a nyomást (compressiot) a porckorongokon. Az intermittáló mozgás nem engedi, hogy a hosszabban tartó folytonos húzás hatásra kialakuló reflexes izomösszehúzódások kialakuljanak. Hiszen a szervezet egy idő után úgy értékeli a gerinc nyújtását (főleg az antigravitációs jellegű padoknál), hogy ez egy veszély és kezd a nyújtásnak ellentartani ellenfeszülni. Ezt a berendezés nem engedi, hiszen beállított program szerinti időközönként enged a dekompressziós húzásból. Bárki aki használta eddig a berendezést legyen szakember vagy csak hát, derék, csípő stb. fájdalommal rendelkező személy rögtön érezte a különbséget a más berendezésekhez képest és természetesen a kezelés után a legtöbben mind azt mondták, mintha repülnének olyan érzésük van. Akár azonnali fájdalomcsökkentő hatása is lehet, hiszen megszüntetheti akár már az első alkalommal a porckorong gyöki érintettségét. A Gerincfix® dekompressziós ágyas kezelés esetében ahogy a súlyfürdő kezelés esetében is a kezelések közben történhet fájdalom erősödés, de a kezelések után jelentősen javulni fog a kliens állapota. Csodák itt sincsenek! Akinek már annyira degenerálódott a gerincoszlopa illetve nagyon jelentős porckorong sérve van a Gerincfix® dekompressziós ágy sem tud segíteni, orvos szakember döntse el mi a teendő.

Mi minden esetben erősen ajánljuk mindenkinek, hogy első útja szakorvos felé vezessen és vizsgáltassa ki magát, ha szükséges akkor pedig orvos állapítson meg diagnózist. Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy mi nem gyógyítunk, hanem igyekszünk  fenntartani, megőrizni kezeléseinkkel az egészség állapotát. Az egész protokollunk ennek függvényében lett kialakítva. Segítünk a gerincoszlop egyenes tartásának a megőrzését.

A Gerincfix® dekompressziós ágy elsősorban megelőzésre szánt berendezés illetve az ülő, irodai munka kompenzálására, az ellapult porckorongok dehidtratációjának megszüntetésére, a nagyízületekben a porc homeosztázisának regenerációjára, az izmok reverzibilis megnyújtására és főleg a nem túl előrehaladott porckorong kitüremkedések megelőzésére, jó esetben visszafordítására használható berendezés. Tényleg az egész eljárás olyan mintha egy nagyot nyújtózna az ember, akár a kutya vagy macska felkelés után.

 A Gerincfix® dekompressziós ágy előnyei:

 • Az antigravitációs padokkal ellentétben a Gerincfix® dekompressziós ágy használata esetében mindig van kezelő személyzet aki segít az ágyon való elhelyezkedésben, a program lefuttatásában
 • A kezelő személyzet általában gyógymasszőr végzettséggel rendelkezik, tehát ismereteket szerzett anatómiából, fizióterápiából beleértve a súlyfürdő és antigravitációs jellegű berendezések ismeretét is.
 • Azonnali kezelést megszakító kapcsoló van a kliens kezében, tetszőlegesen bármikor megszakíthatja a kezelést! Tehát bármilyen fájdalom, diszkomfort érzés esetén egy mozdulattal leállíthatja a kezelést ami sípoló hangot is ad, figyelmeztetve a kezelő személyzetet is.
 • Felnőtt kíséretében 18 év alatti gyermekek is használhatják
 • Kényelmes, vízszintes fekvőhelyzet, kellemes zene mellett abszolút relaxáció
 • Kulturált barátságos környezetben történik a kezelés
 • BEMER kezelés is igénybe vehető, amivel gyorsítható, fokozható a Gerincfix® dekompressziós ágy jótékony tulajdonsága
 • Nem kell víz hozzá
 • Inkontinencia esetén is használható
 • Víziszony esetén is használható
 • Időtakarékos a kezelés
 • Kényelmes online időpontfoglalási rendszer
 • Porckorongok karbantartására
 • Deréktáji fájdalmak megelőzésére, enyhítésére, megszüntetésére
 • A gerincoszlop melletti mély háti izomzat (paravertebrális) nyújtására
 • Mozgásbeszűkűlések (contracturák) mérséklésében
 • Krónikus fejfájás esetében segíthet
 • Az alsó illetve a felső végtagba ideggyöki érintettség miatti sugárzó fájdalmak mérséklése, akár megszüntetése
 • Sportolóknak az intenzív edzésidőszakban az izmok nyújtásának elősegítése
 • Megfizethető áron vannak a kezelések, kedvezményes bérletek válthatóak

 A Gerincfix® dekompressziós ágy hátrányai

 • Nagyobb mellű nők esetében a heveder használata kellemetlen lehet
 • Különböző pszichés betegségekben szenvedő személyek nem használhatják a berendezést
 • Ízületek gyulladt állapotában nem lehet a kezelést igénybe venni
 • A többi általános kontraindikáció, speciális betegségek fentebb az ellenjavallatok között lelhetőek fel.
 • A dekompressziós ágy használata előtt ajánljuk a vendégeinknek, hogy rendszeres orvosi kivizsgálásra menjenek el és kérjék ki orvosuk véleményét.