Gerincfix® dekompressziós ágy

GerincFix Gerinc Dekompressziós Kezelés

Ismerjük meg a a Gerincfix® dekompressziós ágyat. A Gerincfix® dekompressziós ágy lényegében egy reformer hiszen visszatértünk a hippokratészi alapokhoz de úgy, hogy megtartottuk a súlyfürdő és Moll Károly precizitását illetve kiiktattuk mindazt a sok kellemetlenséget amit a gravitációs gerincnyújtó padok hordoznak.

Nincs szédülés, nincs fejfájás és bokafájdalom hiszen kényelmesen vízszintesen fekszik a kezelt személy.

Azért lett a Gerincfix® dekompressziós ágy kifejlesztve, hogy a mai nem túl helyes „rohanó” világunkban mindazok a személyek is tudják kezelni a gerincoszlopukat vagy a nagyízületeiket akiknek nincs annyi idejük, hogy bemenjenek egy gyógyfürdőbe 4-5 órára utazással együtt alkalmanként.

Valamint nem rejtett szándékunk az, hogy főleg megelőzésre már gyerekkortól legyen rendszeresen használva ez az eljárás ahogy lényegében dr. Moll Károly is elképzelte a súlyfürdő kezeléseket.

Gerincfix® dekompressziós ágy elsősorban megelőzésre szánt berendezés illetve az ülő, irodai munka kompenzálására, az ellapult porckorongok dehidtratációjának megszüntetésére, a nagyízületekben a porc homeosztázisának regenerációjára, az izmok reverzibilis megnyújtására és főleg a nem túl előrehaladott porckorong kitüremkedések megelőzésére, jó esetben visszafordítására használható berendezés.

A Gerincfix® dekompressziós ágy egy remek eszköz a gerincnyújtásra, mely során a lehető legkényelmesebben, relaxáltan, ruhában eltölthet valaki 20-30 percet vagy az exkluzív kezeléssel akár 1,5 órát ahol már speciális hát, comb, csípő (lumbogluteális) masszázst is kap a kezelés előtt.

Az idejében elkezdett kúrák esetében jelentős javulás érhető el, illetve meg lehet előzni a későbbiekben kialakulandó porckorong elváltozásokat (degenerációkat) megfelelő testmozgásokkal, izomkarbantartásokkal, masszázzsal és természetesen életmód változtatással egybekötve.

Akinek azonban már annyira degenerálódott a gerincoszlopa illetve nagyon jelentős porckorong sérve van a Gerincfix® dekompressziós ágy sem tud segíteni.

A legtöbb gerincnyújtó trakciós kezelés hátránya, hogy állandó, folyamatos húzással történik a kezelés. Ezt a folyamatos húzást a szervezet egy idő után veszélyként érzékeli és emiatt kezd a nyújtásnak ellentartani, ellenfeszülni. Így a hosszabban tartó folytonos húzás hatásra reflexes izomösszehúzódások alakulnak ki, melyek csökkentik a módszer hatékonyságát

Ezért a GerincFix Dekompressziós Ággyal történő kezelés során kizárólag szakaszos húzással kerül sor a gerinc nyújtására. A szakaszos húzás a speciális nyújtópad számítógépének köszönhető, mely a beállított program szerinti időközönként enged a dekompressziós húzásból. Így a kezelés pulzáló, húzást megszakító (pihentető), valamint időszakosan váltakozó (intermittáló) mozgással történik, ami sokkal kíméletesebben csökkenti a nyomást (compressiot) a porckorongokon. A GerincFix kezelés így nem is igazán trakciós kezelésnek hívható, hanem dekompressziós (porckorongokról nyomást levevő) kezelésnek.

Bárki aki használta eddig a berendezést legyen szakember vagy csak hát, derék, csípő stb. fájdalommal rendelkező személy rögtön tapasztalta a különbséget más berendezésekhez képest.

Sokan a kezelés után azt mondták:

Olyan érzésem van mintha repülnék

A Gerincfix® dekompressziós ágyas kezelés esetében, ahogy a súlyfürdő kezelés esetében is, a kezelések közben történhet fájdalom erősödés.  Ezért a kezelés során azonnali kezelést megszakító kapcsolót adunk a kliens kezébe, így tetszőlegesen bármikor megszakíthatja a kezelést! Tehát bármilyen fájdalom, diszkomfort érzés esetén egy mozdulattal leállíthatja a kezelést, ami sípoló hangot is ad, figyelmeztetve a kezelő személyzetet is.

A kezelések közben esetlegesen tapasztalt fájdalom erősödés a kezelések után csökkennni fog és jelentősen javulni fog a kliens állapota.

A kezelésnek akár azonnali fájdalomcsökkentő hatása is lehet, hiszen megszüntetheti már az első alkalommal a porckorong gyöki érintettségét.

Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy mi nem gyógyítunk, hanem igyekszünk  fenntartani, megőrizni kezeléseinkkel az egészség állapotát. Az egész protokollunk ennek függvényében lett kialakítva. Segít megőrizni a gerincoszlop egyenes tartását.

Mi minden esetben erősen ajánljuk mindenkinek, hogy első útja szakorvos felé vezessen és vizsgáltassa ki magát, ha szükséges akkor pedig orvos állapítson meg diagnózist.

Hátrányai

 • Nagyobb mellű nők esetében a heveder használata kellemetlen lehet
 • Különböző pszichés betegségekben szenvedő személyek nem használhatják a berendezést
 • Ízületek gyulladt állapotában nem lehet a kezelést igénybe venni
 • A többi általános kontraindikáció, speciális betegségek fentebb az ellenjavallatok között lelhetőek fel.
 • A dekompressziós ágy használata előtt ajánljuk a vendégeinknek, hogy rendszeres orvosi kivizsgálásra menjenek el és kérjék ki orvosuk véleményét.

Előnyei

 • A gravitációs nyújtópadokkal ellentétben a Gerincfix® dekompressziós ágy használata esetében mindig van kezelő személyzet aki segít az ágyon való elhelyezkedésben, a program lefuttatásában
 • A kezelő személyzet általában gyógymasszőr végzettséggel rendelkezik, tehát ismereteket szerzett anatómiából, fizióterápiából beleértve a súlyfürdő és antigravitációs jellegű berendezések ismeretét is.
 • Azonnali kezelést megszakító kapcsoló van a kliens kezében, tetszőlegesen bármikor megszakíthatja a kezelést! Tehát bármilyen fájdalom, diszkomfort érzés esetén egy mozdulattal leállíthatja a kezelést ami sípoló hangot is ad, figyelmeztetve a kezelő személyzetet is.
 • Felnőtt kíséretében 18 év alatti gyermekek is használhatják
 • Kényelmes, vízszintes fekvőhelyzet, kellemes zene mellett abszolút relaxáció
 • Kulturált barátságos környezetben történik a kezelés
 • BEMER kezelés is igénybe vehető, amivel gyorsítható, fokozható a Gerincfix® dekompressziós ágy jótékony tulajdonsága
 • Nem kell víz hozzá
 • Inkontinencia esetén is használható
 • Víziszony esetén is használható
 • Időtakarékos a kezelés
 • Porckorongok karbantartására
 • Deréktáji fájdalmak megelőzésére, enyhítésére, megszüntetésére
 • A gerincoszlop melletti mély háti izomzat (paravertebrális) nyújtására
 • Mozgásbeszűkűlések (contracturák) mérséklésében
 • Krónikus fejfájás esetében segíthet
 • Az alsó illetve a felső végtagba ideggyöki érintettség miatti sugárzó fájdalmak mérséklése, akár megszüntetése
 • Sportolóknak az intenzív edzésidőszakban az izmok nyújtásának elősegítése
 • Megfizethető áron vannak a kezelések, kedvezményes bérletek válthatóak
 • Kényelmes online időpontfoglalási rendszer