Mollinary kinetikus masszázságy

A jövő masszázságya

Oly sok évszázadon keresztül, a magyar koponyákból különleges találmányok, felfedezések, újítások láttak napvilágot. Ezen az oldalon a kedves olvasó szintén egy világszabadalommal és védjegyoltalommal rendelkező forradalmi magyar találmánnyal találkozhat, amit legelőször a Gerincfix Stúdióban tekinthet meg, próbálhat ki.

Az ágy koncepciója sok éves megfigyelés, tervezés és csiszolás alapján született meg. Gyártásra küldése előtt egy nagy csapat gyógymasszőr, sportmasszőr, manuálterapeuta, gyógytornász, természetgyógyászok és még kórházigazgató főorvosok is tesztelték, minősítették, véleményezték.

Egy óriási űr volt eddig a masszázságyak területén a masszázs világában, mert a gyártók csak egymásról másolgatták a mindenki által ismert hagyományos téglalap alakú ágyakat. Sem a masszőrnek, sem a rajta fekvő vendégnek nem biztosították ezek az ágyak a megfelelő kényelmet, ergonómiát. A legnagyobb gond a kezelő terapeuta számára az volt, hogy nem fért hozzá ergonomikusan bizonyos testrészekhez. A Mollinary Kinetikus Masszázságy ezt megoldja a mozgatható elemekkel. Innentől kezdve már nem lesz probléma a kétkezes kiemelt gyúrás egyetlen masszőr számára sem! Ha a masszőr kényelmesen tud dolgozni, akkor a kezelendő személy sokkal hatékonyabb kezelésben fog részesülni.

Természetesen nem csak a manuál terapeuta ergonómiájára gondolt a feltaláló, hanem az ágyon fekvő kliens/páciens kényelmére is. Az egyik legfontosabb változtatás, hogy nem csak a fej részére biztosított lélegzőnyílás található meg az ágyon, hanem a nő vendégek számára ki lett alakítva egy nyílás a keblek/mellkas kényelmes elhelyezése végett valamint hasonlóan egy kivágás a férfi genitáliák számára is. Sok kezelés van ami nem csak a megszokott kórházi 20 perc, hanem elérheti a 2-2,5  órát is (pl. nyirokdrenázs). Nagyon nem mindegy milyen ágyon tölti el valaki ezt a viszonylag hosszú időt.

A hagyományos ágyon a felső végtagoknak nem igazán volt hely, sokszor a kar leesett az ágyról vagy éppen rá kellett ülnie a vendégnek, hogy le ne csússzon, illetve a masszőr a kezében kellett tartsa, ily módon a hatékonyság nem volt 100%-os.  Ez most már megszűnt az ergonomikusan állítható kartámaszok miatt. Az alsó és felső végtag ágyelem állíthatóságát görgők biztosítják. Könnyedén, hangtalanul történik meg a megfelelő szögbe állítása a támaszoknak. Az alsó végtagok kezelése során is a megfelelő pozícióba állíthatja a terapeuta a lábtámaszt ami rendkívüli új kezelési lehetőségeket eredményez. Az alsó végtagok laterális oldalainak kezelése az új ergonómia által exponenciálisan megjavul. A vendég ezen kicsit nyitott testhelyzete pedig rengeteg energetikai blokkot is megszüntet.

A masszőr számára támaszkodási pontok találhatóak a kinetikus ágyon ami a fizikai munka során fellépő fáradtságot jelentősen csökkenti. A támaszkodási pontok az egyes technikák kivitelezési energiáját megsokszorozzák. Erőteljesebb, energikusabb lesz mindegyik fogás. Még a kisebb testalkatú, „gyengébb” kezű masszőr is teljes hatékonysággal fog tudni dolgozni.

Opcionális kiegészítője az ágynak a fejnyílás mellett található diszkrét rejtett magas minőségű hangszórók valamint az ágy különböző pontjain található mozgatható/tologatható nagy erejű neodymium mágnesek. A hangszórók nagyon fontos eszközök a teljes ellazulás elérése érdekében. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen távol találhatóak az emberi fültől és természetesen az sem, milyen hangerővel illetve minőségben szólnak. A legoptimálisabb elhelyezést találtuk ki a hangszórók számára és nem utolsó sorban a helyszűkével rendelkező szobák esetében egy gonddal kevesebb, mivel WIFI/Bluetooth hangszórók ezek, amik akár telefonról is vezérelhetőek.

A neodymium mágnes az ágy alatt rejtett csúszólapon mozgatható a megfelelő területre. A törzs, az alsó és felső végtagok egyaránt külön-külön mágnesezést kaphatnak. Elmélete a mágnesességnek, hogy a kapilláris erek vasomotioját vagyis érfalmozgását segítik elő ami lényegében a nagyobb vérátáramlást biztosítja és ezáltal a teljes test gyorsabb regenerációját illetve öngyógyítási folyamatait segíti elő. Minden szerv, szervrendszer több vért, ezáltal több oxigént, tápanyagot, aminosavat, enzimeket, stb. kap és ezáltal sejtszintig javul az adott terület minden életfolyamata. Mivel állandó mágnesről van szó, nem fogja hosszú távon ugyanazt a hatásosságot kifejteni mint a Bemer kezelésünk, de ne felejtsük el, hogy nem is fekszik túl sokáig valaki hetente-havonta a masszázságyon, hogy hozzászokhasson az állandó mágnes mezejéhez.

Tehát abban az alkalmanként 1-2 órában mindenképpen hat a szervezetre és ami talán a legfontosabb, hogy nemcsak a kliens/páciens szervezetére hanem ebben a mágneses mezőben dolgozó terapeuta/kezelő szervezetére is. Nem fog olyan könnyen elfáradni, kimerülni a munkanap végére. Az ő szervezete is sokkal gyorsabban fog regenerálódni.

Gyógymasszőrők és gyógytornászok is nagyon várták az ágy elkészültét, mert a speciális testkezeléseket és passzív kimozgatásokat jelentősen segíteni fogja a test helyzetétől függően frontális és horizontális síkban. Az ágy annyira forradalmi, hogy még az oktatási képzésben is változtatásokat fog eredményezni elterjedése. Egyedi oktatásra is szükség lesz, hogy a hagyományos svédmasszázs technikákat újragondolhassuk, a passzív ízületi kimozgatásokat kényelmesen megoldhassuk. Főleg túlsúlyos, mozgásbeszűkülésekkel (contracturákkal) rendelkező kliensek/páciensek esetében lesz nagyon előnyös a használata.

Több kórházban főorvosok, osztályvezető orvosok is előre rendeltek a Mollinary Kinetikus Masszázságyból mert meglátták benne a potenciált a betegek főleg mozgásszervi rehabilitációja tekintetében. Ha már kórházakról beszélünk, akkor teljesen logikus kérdésként merül fel, hogy milyen anyagból is készül ez az ágy?!

A Mollinary Kinetikus Masszázságy a legmagasabb minőségű termék ebben a szegmensben. Szálcsiszolt rozsdamentes fémszerkezettel rendelkezik valamint orvosi magas minőségű textilbőrrel van bevonva a fekvő felülete. Az állítható láb és kartámaszok halk futású görgőkön mozgathatóak a kívánt pozícióba. Szakmában egyedülállóan vastag 16 mm-es farost lemezre van ráhelyezve a keményhab szivacsréteg valamint a fedő bőr réteg. A kecses íves felületeken végzett kárpitos öltések pedig egyszerűen szemet gyönyörködtetőek.

Tehát legyen szó kezelt vagy kezelő személyzetről, egy új nagyon innovatív termékről van szó, ami testet és lelket egyaránt felfrissít képességeivel és puszta látványával. Ez egy olyan termék ami biztosan nagyon sok éven, évtizeden keresztül fogja szolgálni az egészséget. Ha az autók piacán van Ferrari akkor a masszázságyak piacán a Mollinary Kinetikus Masszázságy lesz az.