fbpx
 • Mollinary kinetikus masszázságy

Masszázs kezelések

A rendszeres, megelőzésképpen és szakértelemmel végzett masszázs sokat segít a gerinc degeneratív megbetegedésein illetve a térd és csípő ízületeiben csökkenti a kompresszióból adódó porcfelszíneket érintő súrlódásokat az izmok nyújtása által. A célunk, hogy dinamikus, megfelelően rugalmas izomzatot hozzunk létre.

A mechanikai hatásokon felül a masszázskezelés esetében egy sor élettani hatás segít a fájdalom megszüntetésében illetve az izomzat, a lágy szervek regenerálódásában:

 1. Javul az izomzat oxigénellátottsága
 2. Segíti a salakanyagok kiürülését
 3. Hormonális (bradykinin, histamin) hatások alakulnak ki illetve
 4. Áthangolódik a vegetatív idegrendszer is a feszült szimpatikusból a nyugalmi paraszimpatikusba
 5. A sejtközötti térből elszállítódik a víz (ödéma)
 6. Izom tónusa normalizálódik
 7. A fájdalmas csomók pár kezelés alatt megszűnnek
 8. Izomláz csökken
 9. Csökken a görcsképződési hajlam (sportolóknál is)
 10. Csökken a stresszes, feszült állapot ami végső soron az izmokra is hatással van

A szakképzett masszőr különböző speciális technikákkal feloldja az izom feszüléseket (spazmusokat), a letapadt izmokat,  fellazítja a kötőszöveteket, a kötőszövetes hártyákat (fasciát), vérbőséget (hiperémiát) hoz létre az adott régióban.

A masszázs történhet ruhában vivőanyag nélkül, illetve lehet olajos vagy krémes vivőananyag használatával is.

A vivőanyag általában természetes hatóanyagú gyógynövény illóolajat tartalmazó bázis (szőlőmag, olíva stb.) olaj vagy bőrbarát masszázskrém, illetve ritkább esetben talcum (porrá őrölt zsírkőpor).

A vivőanyag a klienssel együttműködve kerül kiválasztásra figyelembe véve az elérendő célokat.

Vivőanyag nélküli masszázst elsősorban a székes masszázs csomagoknál alkalmazunk.

Míg vivőanyagot alapesetben a részmasszázst (GerincFix 30)  vagy teljes testes masszázst  (GerincFix Exclusive 60 és 90) tartalmazó csomagok esetén használunk.

A kezelések után célszerű fél órát legalább pihenni és a kezelés előtt illetve után egy-egy pohár tiszta vizet elfogyasztani.

Választható kezelések:

GerincFix 90 masszázs

90 perc
olajos/krémes masszázs

20.700 Ft helyett:

A GerincFix 90 masszázskezelés a teljes testes masszázskezelést tartalmazza az ergonomikus, kényelmes Mollinary kinetikus masszázságyon. A teljes test masszázsa háton fekve kezdődik és hason fekve fejeződik be.

A teljes test masszázsa a talp, has, mellkas, régiókat is magába foglalja. Az arc és hajas fejbőr kezelése megbeszélés kérdése.

A 90 perc időtartam nálunk a leghosszabb masszázskezelés és már bőségesen elegendő, hogy kompromisszumok nélkül át legyen dolgozva a teljes test izomzata, lágy szövete.

GerincFix 60 masszázs

60 perc
olajos/krémes masszázs

13.800 Ft helyett:

A GerincFix 60 masszázskezelés fél vagy teljes testes masszázskezelést tartalmaz a kényelmes Mollinary kinetikus masszázságyon.

A fél test azt jelenti, hogy hason fekve kb. 20-30 perc alsó végtagok és kb. 30-40 perc derék-hát-nyak vállöv masszázsa.

A teljes test masszázsa háton fekve kezdődik és hason fekve fejeződik be. A teljes test masszázs esetében a talp-, has-, mellkas, arc-hajas fejbőr alapban nem kerül bele, de meg lehet beszélni a masszőrrel, hogyha egy-egy régiót mégiscsak kellene érinteni és ő az időkeretet végig gondolva beállítja a kezelési menetet.

A 60 perc időtartam már bőségesen elegendő, hogy kompromisszumok nélkül át legyen dolgozva egy adott régió izomzata, lágy szövete.

GerincFix 30 masszázs

30 perc
olajos/krémes masszázs

A GerincFix 30 masszázskezelés tartalmaz egy 30 perces vivőanyagos rész masszázskezelést a kényelmes Mollinary kinetikus masszázságyon.

A részmasszázs azt jelenti, hogy hát, nyak-vállöv, derék-far területe (lumbogluteális régió), alsó végtagok, felső végtagok, mellkas, talp vannak szakszerűen és alaposan megmasszírozva.

A 30 perc időtartam már bőségesen elegendő, hogy kompromisszumok nélkül át legyen dolgozva egy adott régió izomzata, lágy szövete.

GerincFix székes masszázs

25 perc
székes masszázs

A GerincFix székes masszázs kezelés egy viszonylag gyors 25 perces kezelést jelent a háti szakaszon levetkőzés nélkül, tehát ruházaton keresztül egy kényelmes speciális masszázsszéken.

Akkor ajánljuk Önnek, ha nem szeretne vagy éppenséggel nem tud az ágyra felfeküdni vagy esetleg allergia, bőrbetegség, inkontinencia vagy az intimitás miatt nem szeretne levetkőzni még részlegesen sem.

A kezelés értelemszerűen vivőanyag nélküli, tehát szárazon, ingen, pólón keresztül történik jellemzően nyomkodó, dörzsölő speciális mozdulatokkal.

Lényegében kicsit csökkentve, de ugyanazokat az élettani hatásokat lehet elérni a székes masszázzsal, mint az ágyon végzett vivőanyagos masszázzsal.

Vélemények

Bence Kádár
Bence Kádár
2023-11-17
A Ferenc terre jarok Matehoz, csak ajanlani tudom mind ot mind a helyet. Rendkivul kedves, profi es jo arc mindenki, mindig tisztasag es kellemes kornyezet var, nem futoszalag, erdeklodnek a hogyletem irant, tippeket adnak otthoni tornahoz es szemelyre szabott kezelesekkel keszulnek, nem lehuzni akarnak. Tenyleg 5*
Ádám Czibulyás
Ádám Czibulyás
2023-10-12
Kedves recepciós, remek masszőr és még tippeket is kaptam a gyógytornához, amire most mindennél nagyobb szükségem van. Mentem volna a héten is, de az idegbecsípődéshez még úgy tűnik hiányzott egy megfázás. ???? Maximálisan elégedett vagyok.
Laszlo Kenez
Laszlo Kenez
2023-06-21
Ferenc téren voltam, utcafront, mégis csendes a légkör. A foglalási rendszer gond nélkül működik, mindenki nagyon udvarias. Kínálnak vízzel, érdemes elfogadni. Halk nyugtató zene, Mészáros Erzsébet masszírozott, bár volt, hogy a határaimat feszegette, de sosem volt fájdalmas. Nagyon figyelmes, mindig azt kaptam, amit kértem, az időt maximálisan kitölti. Nem tudok negatívumot mondani, csakis ajánlani tudom.
Bergendi Ferenc
Bergendi Ferenc
2023-06-19
Maximális odafigyelès,tudàs,kellemes környezetben,profi személyzet. Jó technika,új gépekkel végrehajtott vizsgálat. Csak ajánlani tudom,akinek sürgős mri,CT,ultrahang kell.
Nóra Fedor
Nóra Fedor
2023-05-04
Mészáros Erzsébetnél voltam és csak pozitívat tudok mondani, erős kezű masszőr, azonnal rátapint a problémás pontokra és megdolgozza őket :) Remélem rendszeres lesz a látogatásom!!
Péter Kovács
Péter Kovács
2023-04-28
Bemer kezelésre mentem, kellemes relaxációs élményben volt részem.

Akció

Első Alkalommal Ajándék 5400Ft értékű 20 perces Gépi Gerinc Dekompressziós Kezelés. Foglaljon időpontot online most:

A gyógymasszázs

A gyógymasszázs a testre alkalmazott fizikai nyomás, dörzsölés, rázás és simítás technikáin alapuló terápiás eljárás, amely segít javítani a test funkcióit, fájdalmakat enyhíteni és stresszt csökkenteni.

A gyógymasszázs fő célja a test fizikai és mentális egészségének javítása, fájdalmak enyhítése, stressz csökkentése, izom- és ízületi panaszok kezelése, a vér- és nyirokkeringés serkentése, valamint a test méregtelenítése.

A gyógymasszázs története több ezer évre nyúlik vissza, az ősi kultúrákban, mint például az ókori Egyiptomban, Indiában és Kínában is használták ezt a terápiát. Az ősi gyógyászati masszázsok az emberek általános egészségük javítására, fájdalmak enyhítésére, betegségek kezelésére és stressz csökkentésére szolgáltak. A modern gyógymasszázs a 19. században fejlődött ki, amikor a korszerű orvostudomány megismerte a masszázs jótékony hatásait. Azóta a gyógymasszázs széles körben elterjedt a világon, és a fizioterápiás kezelések részeként alkalmazzák.

A gyógymasszázs több különböző eljárást tartalmaz, beleértve:

 • Sportmasszázst
 • Svédmasszázst
 • Shiatsu masszázst
 • Trigger pont masszázst
 • Tajvani masszázst
 • Reflexológiai masszázst

Az eljárások hatékonysága függ a betegségtől, a masszázs céljától és a masszőr szakértelmétől. A gyógymasszázs hatékony lehet fájdalom enyhítésére, stressz csökkentésére, izom- és ízületi panaszok kezelésére, valamint a vér- és nyirokkeringés javítására.

A gyógymasszőrök szakemberek, akik képzett technikákat alkalmaznak a betegek testének fizikai és mentális egészségének javítására. Ők tanulmányozzák a test működését, a betegségek okait, a fájdalom fiziológiáját és a masszázs jótékony hatásait. A gyógymasszőrök képesek a beteg igényeinek megfelelően választani a megfelelő masszázs eljárást, és biztosítani a kezelés maximális hatékonyságát. A gyógymasszőröknek szakképzettségre van szükségük, és általában állami engedéllyel rendelkeznek a működésükhöz.

A gyógymasszőrök számos szakképzést végeznek, hogy megkapják a szükséges tudást és képességeket a masszázs terápiák alkalmazásához. A képzési programok magukban foglalhatják a test anatómiáját, fiziológiáját, betegségek okait, fájdalom fiziológiáját, masszázstechnikákat, valamint a masszázs hatásának értékelését.

A gyógymasszőr szerepe a betegek fizikai és mentális egészségének javítása, fájdalmak enyhítése, stressz csökkentése, izom- és ízületi panaszok kezelése, valamint a vér- és nyirokkeringés javítása. A gyógymasszőr konzultál a beteggel a kezelés céljáról, választja ki a megfelelő masszázs eljárást, biztosítja a kezelés biztonságát, végzi a masszázst, és értékeli a kezelés hatását. A gyógymasszőröknek szoros együttműködésre van szükségük az orvosokkal, fizioterapeutákkal és más egészségügyi szakemberekkel a betegek számára a legjobb ellátás biztosításához.

A gyógymasszőrök számos szakterületen dolgozhatnak, beleértve a kórházakat, egészségügyi központokat, wellness központokat, sportklubokat, szállodákat és magánpraxisokat. Néhány gyógymasszőr speciális területeken dolgozik, beleértve a sportmasszázst, a nyirokmasszázst, a reflexológiát, a terhesmasszázst és a gerincterápiát. Az is lehetséges, hogy a gyógymasszőrök személyre szabott masszázsterápiát nyújtanak a betegeknek, vagy csoportos kezeléseket szerveznek a wellness és egészség fenntartása érdekében.

A gyógymasszázs számos előnnyel jár:

 1. Fájdalom enyhítése: A masszázs segíthet csökkenteni a krónikus fájdalmakat, mint például a hát-, derék- és nyakfájás, valamint a sportolás következtében fellépő sérülések és fájdalmak.
 2. Stressz csökkentése: A masszázs javíthatja a stressz szintjét, csökkenti az izomfeszültséget, és növeli a relaxációt.
 3. Javuló vér- és nyirokkeringés: A masszázs javíthatja a vér- és nyirokkeringést, ami segíthet javítani a test oxigén- és tápanyagellátását.
 4. Fizikai teljesítmény javulása: A masszázs segíthet javítani a testmozgás képességét és csökkenteni a sérülés kockázatát.
 5. Mentális egészség javulása: A masszázs javíthatja az érzelmi állapotot, csökkentheti a szorongást és a depressziót.
 6. Egészséges alvás: A masszázs segíthet elősegíteni az alvás minőségét és időtartamát.
 7. Fizikai-mentális kényelem: A masszázs javíthatja a test kényelmét és növelheti a mentális frissességet.

A gyógymasszázs kevés hátránnyal jár, de az alábbiakat figyelembe kell venni:

 1. Bőrreakciók: Néhány ember allergiás reakciót vagy bőrirritációt tapasztalhat a masszázsolajok vagy krémek használata során.
 2. Kényelmetlenség: Néhány ember számára a masszázs fájdalmas lehet, főleg ha olyan területen történik, ahol fájdalmas ízületi vagy izomproblémák vannak.
 3. Érzékenység: A masszázs személyes érintkezést jelent, így néhány ember számára zavaró lehet.
 4. Ritka esetekben sérülések: A masszázs során néha sérülések vagy túlzott nyomás okozta sérülések fordulhatnak elő.
 5. Folyamat költségei: A masszázs költségei magasak lehetnek, különösen ha egy magánpraxisban végzik.

Fontos, hogy beszéljük meg az orvosunkkal, ha bármilyen egészségügyi problémával vagy betegséggel rendelkezünk, mielőtt masszázst vennénk, hogy meggyőződjünk arról, hogy biztonságos és megfelelő megoldás-e a számunkra.

A gyógymasszázst széles körben alkalmazzák:

 1. Egészségügyi intézmények: A kórházakban, klinikákon és rehabilitációs központokban a gyógymasszázst alkalmazzák a betegek kezelésére és gyógyulásának segítésére.
 2. Magánpraxisok: Számos magánpraxisban rendelkeznek gyógymasszőrökkel, akik személyre szabott masszázsterápiát nyújtanak a pácienseknek.
 3. Sportolók: A sportolók gyakran használják a gyógymasszázst a fájdalmas izmok enyhítésére, a regeneráció gyorsítására és a teljesítmény javítására.
 4. Wellness központok: A wellness központokban a gyógymasszázs egyik legnépszerűbb szolgáltatása, amely segíti a testi és lelki stressz csökkentését, és javítja az általános jóllétet.
 5. Szállodák és spa-k: A szállodákban és spa-kban a gyógymasszázs része a kényeztető szolgáltatásoknak, amelyek segítenek a test és a lélek feltöltődésében.

Ezen kívül más helyeken, mint pl. a fitness központok, a szabadidő központok, stb. is alkalmazzák a gyógymasszázst a vendégek számára.

A gyógymasszázs alkalmazásának feltételei közé tartoznak:

 1. Orvosi engedély: A gyógymasszázs sok esetben orvosi javaslatra, vagy orvosi ellenőrzés alatt történik.
 2. Képzettség: A gyógymasszázs alkalmazásához képzett gyógymasszőr szükséges, aki jól ismeri a masszázs eljárásait és tudja, hogyan kell azokat a páciens igényeinek megfelelően alkalmazni.
 3. Higiénia: A gyógymasszázs alkalmazásának biztosítani kell a megfelelő higiéniai feltételeket, hogy elkerüljék a bőrgyulladások, vagy egyéb egészségügyi problémák kialakulását.
 4. Biztonság: A gyógymasszázs alkalmazása során figyelembe kell venni a páciens biztonságát, hogy elkerüljék a sérüléseket vagy a fájdalmak kialakulását.
 5. Páciens hozzájárulása: A gyógymasszázs csak a páciens hozzájárulásával történhet, aki tisztában van azzal, hogy mire számíthat a masszázs során és megértette az alkalmazás feltételeit.

A gyógymasszázs a test egészségét javító, fájdalmak enyhítő kezelési forma, amely számos gerincproblémára alkalmazható. A masszázs alkalmazásával javítható a test mozgékonysága és növelhető a vérkeringés, ami javítja a szervezet általános egészségi állapotát.

A gerincproblémák, mint például a derékfájás, nyaki fájdalom és lumbágó, melyek a hétköznapi életet is megnehezíthetik, jelentős mértékben enyhíthetők a gyógymasszázs hatására. A masszázs segít az izmok lazításában és a feszültségek oldásában, ami hozzájárul a fájdalom csökkentéséhez.

A gyógymasszőri tevékenység fontos szerepet játszik a porckorongsérv és meszesedés megelőzésében is. A masszázs segít javítani a test helyes pozícióját és erősíti a gerincoszlopot támogató izmokat, ami hozzájárul a gerincproblémák megelőzéséhez.

A gyógymasszázs hatékony kezelést nyújthat a banyapúp, lapocka fájdalom és a bechterew kór esetén, valamint támogatja a nyaki csigolya meszesedés, gerincsérv és meszesedés megelőzését is. A masszázs alkalmazása segíthet javítani a test helyes pozícióját, csökkenteni a feszültséget és erősíteni a gerincoszlopot támogató izmokat, ami hozzájárul a gerincproblémák megelőzéséhez.

Végül, a gyógymasszőri tevékenység segíti az anterolisthesis, scheuermann kór, spondylolysis és spondylosis megelőzését is. Az állandó fizikai aktivitást, a test helyes pozícióját és az erős izmokat támogató masszázs segíthet javítani a test általános egészségi állapotát és megelőzni a gerincproblémák kialakulását. A gyógymasszázs rendszeres alkalmazása ajánlott a test egészségének fenntartásához és javításához. Az orvos vagy a masszőr javaslatára, a masszázs kezelést egyéni igényeknek megfelelően lehet személyre szabni.

Ugyanakkor, fontos figyelni arra, hogy bizonyos egészségügyi problémák esetén a masszázs nem ajánlott, mert súlyosbíthatja a helyzetet. Például, ha betegség, sérülés vagy bármilyen más krónikus állapot van jelen, akkor először orvossal kell konzultálni, hogy megtudjuk, megfelelő-e a masszázs a jelenlegi állapotban. Az orvos meg tudja magyarázni, hogyan befolyásolhatja a masszázs a jelenlegi egészségi állapotot és hogyan lehet a masszázst biztonságosan alkalmazni. A megfelelő orvosi tanács megtételével elkerülhetők a nemkívánatos hatások, és a masszázs hatékonyabb lehet az egészség javításában.

A gyógymasszázs a test és a lélek harmóniájának helyreállítását célzó, manuális terápiás eljárás, melynek története több ezer évre nyúlik vissza. A gyógymasszőrök képzett szakemberek, akik számos szakterületen alkalmazzák a gyógymasszázst, így például a fájdalomcsillapításban, a stressz kezelésében, vagy a mozgásszervi problémák kezelésében. A gyógymasszázs előnyei közé tartozik a fájdalomcsillapítás, a stressz csökkentése, a mozgáskorlátozottság enyhítése és az immunrendszer erősítése. A gyógymasszázs alkalmazásának feltételei közé tartozik az orvosi engedély, a képzettség, a megfelelő higiénia, a páciens biztonsága és a hozzájárulása.

© 2018 - 2021 GerincFix.hu (SPINEXPERT Kft.) - Minden jog fenntartva!